15 oktober 2008   De heenreis
Duitsland Boppard e.o.
Verder
Verder
Terug
Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we ingericht zijn gaan we vandaag in het hotel forellen eten. Dan lopen we nog even langs het water en via de winkelstraat weer terug naar het hotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

We nemen een koffie en gaan dan weer verder. Het regent zachtjes en de zon zit achter de wolken.
Oma’s en opa’s mogen ook wel eens met hun kleinkinderen een dagje doorbrengen en zo komt het dat we vanuit
Als we verder gaan blijkt de snelweg naar Boppard afgesloten en moeten we via binnenwegen rijden. Dat blijkt een kronkelweg te zijn over de lage bergen met heuse haarspeldbochten langs de Rijn waarvan de omgeving  vanwege het najaar gehuld is in prachtige herfstkleuren en zo wordt dat laatste stuk nog een toeristische route.

 

Heemstede rechtstreeks naar Elly en Gerard gaan om vervolgens naar Boppard te rijden.

Wij gaan om ongeveer 3 uur weg uit Stevensbeek en rijden via de Duitse Autobahnen, die wel erg veel in restauratie zijn, naar de eerste stopplaats bij een Burger King.

Het is dan 5 uur.

 

 

Als we Boppard naderen zakken we plotseling af naar de Rijn en rijden verder over de kade naar het hotel waar we 4 nachten zullen blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is een oud hotel waar wel het een en ander aan gebeurd is zodat het beschikt over tweeënhalve ster. Geen lift, dus met de bagage 48 treden naar boven. We hoeven maar eenmaal naar boven en eenmaal naar beneden met de bagage en voor 4 dagen is dat ook niet zoveel dus dat lukt wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kamers zijn redelijk groot, de rokerskamer van Gerard is kolossaal, met bankstel en zitje in de erker op de hoek. We kijken op de Rijn en voor de deur ligt het pontje naar de overkant. We kunnen er met de auto over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen zien we wel verder.