Verder
Verder
Terug
Home
Herfstvakantie  2007

 

 

 

 

 

 

20 oktober 2007.

 

 

 

De herfstvakantie wordt deze maal gebruikt om Brussel een bezoek te brengen. We hebben voor 4 nachten een hotel geboekt, 15 minuten lopen van het centrum van Brussel, nl. Hotel van Belle.

Een aardig groot hotel, maar 2 sterren schrijven we het toe, gezellig. De kamers zijn groot genoeg en er is alles wat we nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elly en Gerard komen vanuit Stevensbeek naar Waalwijk en gezamenlijk rijden we naar Brussel, waar we om half drie aankomen. We installeren ons eerst maar in ons onderkomen voor de komende dagen.

Een uurtje later lopen we naar de stad, het centrum. Het is prachtig weer, blauwe lucht, zon hoog aan de hemel maar wel wat frisjes, zodat we een jas aan moeten. We lopen eerst naar de Grote Markt waar het druk is.

Het is zaterdag dus winkelend publiek in overvloed met daarbovenop grote groepen toeristen die net als wij van het mooie weer gebruik maken om Brussel te bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We lopen langs het stadhuis en bezoeken de VVV waar Gerard de nodige informatie ophaalt voor de wandelingen en bezoeken aan musea en andere bezienswaardigheden de komende dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We nemen al een gedeelte van een wandeling voor onze rekening en starten op de Grote Markt. We lopen naar de kathedraal St. Gudule en we mochten er ook in.

Dan gaan we via een passage met prachtige winkels vooral met Belgische bonbons naar de Martelaarsplaats waar een standbeeld staat, dat gerenoveerd wordt en compleet is ingepakt. Volgende keer maar kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wordt tijd voor een drankje en bezoeken een Belgische kroeg voor een kopje koffie. We vervolgen onze weg naar het Begijnhofplein. Het is inmiddels al weer 6 uur geworden en we zien een restaurantje, ”Het spijshuis” waar mosselen geserveerd worden.

We strijken er neer en doen ons tegoed aan het Zeeuwse spul in wijn gekookt. De dames nemen wat meer conventioneel spul, maar alles gaat op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegenover het spijshuis wordt een kerk gerenoveerd. Het ziet er akelig uit van buiten, en ook van binnen is het een en al droefenis. Even in de St. Jan Baptist kijken en dan in ras tempo naar MacDonald, waar om vijf over negen de shuttlebus van het hotel ons ophaalt.

We praten nog wat na bij Elly met een drankje en zijn toen maar gaan slapen.