Home
Terug
Verder
Verder
Het carnaval in Brabant stelt bij ons in Waalwijk niets meer voor. Zeker op het Laageinde, waar tot vorig jaar van de 2 nog slechts één etablissement voor het carnaval werd ingericht.

Crocusvakantie 2006.

om zo nu en dan een oogje in het zeil te houden.

Het weer is slecht, natte sneeuw, koud en ongezellig om te rijden, maar vanwege het carnaval is het rustig op de weg in Brabant zodat we toch om 10 uur in Stevensbeek zijn.

Daar zijn de voorbereidingen ook al getroffen en we praten even bij met een kopje koffie.

Dat duurt altijd wel even en als we de auto’s omgepakt en ingepakt

hebben gaan we om kwart over elf op pad.  We rijden over de A73 naar Nijmegen en dan via de A50 richting Zwolle. Om 12:30 uur zien we de zon en is het droog en dat zou afgewisseld met regen, sneeuw en hagel vandaag verder zo blijven. We rijden nu op de N50 richting Kampen en komen om 12:45 uur aan de N307 een leuk uitziende etablissement voorbij, dat Elly nog kende.                ”’t Haasje” bleek gesloten voor langskomend publiek want er was een vergadering van huisjesmelkers gaande.

We gaan door naar Dronten, waar we in een winkelcentrum ”d’Entree” vonden, waar we gezellig konden zitten en een goede lunch konden gebruiken.

Om kwart over twee vertrekken we weer want we moeten naar Leeuwarden, nou ja bijna. Over Emmeloord (Lemmer-Sneek-Leeuwarden) rijden we over de ketelbrug naar de A6 waar we bij het tankstation ”Willerzand”

ons stalen ros van brandstof moesten voorzien. En je kunt nog zo beroemd zijn maar de Daimler van Jan Mulder moest er ook aan geloven, waarvan akte. We rijden verder over de N359 en passeren Balk en rijden langs het op dat moment mooie polderlandschap via Koudum naar Bolsward waar we om 15:30 uur aankomen.
Bolsward willen we wel even bekijken en we parkeren de auto. We lopen de stad in en zien een VVV, waar vast meer informatie te krijgen is, maar die is dus weer gesloten vandaag. Dan zelf maar rondneuzen. Er worden wat foto’s gemaakt van het stadhuis of gemeentehuis, grachten, kerken e.d.  Bij het Titus Brandsma museum staat de katholieke kerk met een enorme boom. Een toevallige passant vertelde ons dat die boom al 171 jaar oud is. Verder is het er koud, 3 graden maar met een fikse wind en we zoeken een tentje waar we ons kunnen opwarmen en wat drinken.

We vinden het ”Praethuijs” met vriendelijke bediening.

Dan gaan we via de Hema – voor in achter uit – naar de auto. Er barst een hagelbui los en Elly haalde de auto op om ons droog te laten instappen voor de laatste etappe naar Goutum, waar het overnachtingshotel Campanile staat. Het is precies 5 uur.

Het is geen hotel, maar een motel, de kamers staan allemaal aan de straat, de parkeerplaats, wel gemakkelijk voor het laden en lossen van de bagage, maar om van de ene naar de andere kamer te gaan - we zitten niet direct naast elkaar – moet je dus buitenom.
 

 

’s Morgens worden we wakker met het plan om tegen negenen te vertrekken naar Elly en Gerard, onderhand onze vaste vakantiepartners, als blijkt dat er ergens lekkage is in huis. Dat moet eerst in ieder geval zo verholpen worden dat we rustig een weekje weg kunnen zonder verdere schade. Het valt gelukkig mee, ik kan het repareren en Anita regelt Wim
bierglasservies hadden. Maar dat is nu dus over.
Ons huis ligt tussen de twee café’s en wanneer de carnavalsgangers zich verplaatsten van “Het Vosje” naar de “Molenvliet” en visa versa dan was halverwege het bierglas leeg en werd het bij ons op het muurtje gezet, zodat wij ieder jaar een nieuw
Maar niemand blijkt daar nog interesse voor te hebben en zo heeft ook het tweede café de poorten tijdens carnaval gesloten.
Voor enige jaren waren er steeds de verenigingen, de Slikkers, de Kayschijters en de Vossekoppen, die elk een grote carnavalswagen in elkaar sleutelden en steevast de prijzen wonnen.