26 april 2008  De reis naar Hamburg
Duitsland 2008   De Hanzesteden
Verder
Terug
Home

 

 

 

 

 

 

 

 

een elektronische piano, die in deze ruimte veel te hol klinkt.

We houden het vol tot half elf en gaan de eerste nacht in Hamburg doorbrengen in onze grote bedden.

 

Op een dag besloten wij gevieren, om de meivakantie gezamenlijk te gebruiken om een bezoek te brengen aan de Duitse Hanzesteden. Elly regelt de hotels. En zo gaan we vandaag dus op pad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 8:45 uur vertrekken wij uit Waalwijk en komen kwart voor tien in Stevensbeek aan. De eerste afspraak loopt al niet zoals het hoort: we zijn een kwartier te laat. Onderweg naar Stevensbeek gaat de telefoon en daar is Herman, die meldt, dat hij met zijn gezin al in Toscane is aangekomen na een nachtrit vanaf 7 uur de vorige avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

We drinken koffie bij Elly en Gerard krijgt nog een telefoontje van een muzikant, wiens contrabas stuk is en een andere wil. Daartoe moeten wij een sleutel afgeven in Cuijk en dat gebeurt dan wanneer wij onderweg zijn. Gerard heeft nog problemen met zijn vuilniszak, maar dat wordt ook - zij het niet snel - opgelost. In de tussentijd pak ik de auto van Elly in met hun spullen en pak onze auto om naar de Toyoto Avensis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We krijgen prachtige kamers in dit nieuwe hotel met uitzicht over de Elbe. Het pontje naar de stad ligt voor de deur. We genieten van het uitzicht en van de zeeschepen die hier langs varen. We blijven hier  2 nachten,

 

 

 

Uiteindelijk vertrekken we om 11 uur en rijden eerst dus naar Cuijk om bij MacDonald de sleutel af te geven en vervolgens rijden we over de A50 via Arnhem en Apeldoorn naar de A1 om verder over die weg naar Hengelo te karren, waar we om 1 uur aankomen. We lunchen bij van der Valk en gaan om half drie verder naar Duitsland. We rijden daar over de E37 en lassen bij Wildeshausen  een sanitaire stop in en nemen er ook koffie en wat anders te drinken. Er was een enorme zaal voor rokers ingericht en na geklier met de koffie en de melk van Gerard gaan we vervolgens via Osnabrück en Bremen naar Hamburg, waar we om 17:55 uur bij het hotel Golden Tulip aankomen.

 

 

nemen een drankje bij Elly op de kamer, lopen een rondje langs het water en gaan dan om een uur of 8 dineren, dat vandaag bij het arrangement is inbegrepen. Een buffet; niet zo geweldig, maar met levende muziek van een pianist met

 

 

Verder