Donderdag 7 februari 2008

Münster 7-10 februari 2008

Verder
Verder
Terug
Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben het carnaval, dat dit jaar vroeg valt, in Waalwijk doorstaan en gaan een paar dagen naar Duitsland, naar Münster. Niet zo ver van huis maar toch er even uit.

We vertrekken om ca 9 uur uit Waalwijk naar Gerard en Elly in Stevensbeek, die nog hard aan het werk zijn als wij er om 10 uur aankomen. Het is maar een kippeneindje dus we hebben geen haast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enfin, na enig geklets en diverse kopjes koffie ga ik de auto’s maar om- en inpakken en vertrekken we uiteindelijk om half twaalf.

We rijden richting Duitsland over Kleef en gaan dan Nederland weer in voor een rit over secundaire wegen naar Aalten waar we om 13:15 uur een restaurantje vinden waar we de lunch kunnen gebruiken, en dat wordt tijd ook. Grand café Barok. Een gezellig ingericht etablissement waar al een flink aantal mensen lunchen, waaronder een gezelschap van 3 mannen en 9 vrouwen, waarschijnlijk een zaken uitje. We bestellen wat drankjes vooraf en na verloop van enige tijd komt de ober er aan met een blad vol versnaperingen, maar waarschijnlijk door een aanvaring met een van de 12 personen van de centrale tafel, werd ons de bestelling toegeworpen, gelukkig een beetje uit de buurt zodat we er zelf geen nadelige gevolgen van hebben.

Onze bestelling wordt ten tweede male uitgevoerd en we bestellen gelijk maar onze lunch, bestaande uit kroketten, slaatjes en uitsmijters, althans voor ieder wat…

We worden bediend door een klein obertje dat oorspronkelijk uit India komt en bijzonder aardig is. Hij is geadopteerd er heeft er geen behoefte aan om via Spoorloos zijn roots te traceren en blijft lekker  in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Winterswijk gaan we over secundaire wegen naar Münster op weg naar hotel Mercure midden in de stad. De navigator van Elly wijst ons perfect de weg en we rijden zonder verdere omwegen zo de Tiefgarage van het hotel in.

Ik trek een parkeerkaartje en ga naar beneden. Als we beneden zijn begrijpen we niets van het garagesysteem.  Auto’s kunnen er volgens ons niet uit en het lijkt wel of de auto’s via een lift per auto naar boven gebracht zouden moeten worden. Maar dat gaat niet door een vast plafond. Het blijkt naar beneden te gaan.

Enfin voorlopig geen touw aanvast te knopen. Wewel komt er aan, een man die de supervisie over de garage heeft en min of meer invalide is. Hij stuurt ons naar een plek, waar we achter een door hem opengemaakt hek de auto op een liftplateau moeten zetten. Dat plateau kan ook nog via een rail opzij rijden. Ik zet de auto er maar op en het hek wordt weer gesloten als we de bagage eruit gehaald hebben.

Elly checkt in en we gaan naar de 5e verdieping waar we 2 prachtige kamers hebben. Het ziet er allemaal prima uit. We drinken ons aperitiefje met wat nootjes bij Elly en gaan om half acht dineren. Omdat er weinig gasten zijn zitten we in de lounch aan een ruime tafel voor 4 met uitzicht naar buiten. Omdat het rustig is, is er ook geen herrie en we kunnen de uitstekende maaltijd op ons gemak naar binnen werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Münster is de fietsstad van Duitsland, men noemt een Fahrrad (rijwiel) hier Leeze, spreek uit Lietse, waarschijnlijk een verbastering van het Nederlandse Fiets.

Er is 525 km fietspad. Er wonen 280.000 mensen in Münster en die bezitten met elkaar 300.000 fietsen. Dus een fietsstad als Tilburg en een fietsintensiteit als Nederland.

Na de evaluatie gaan we maar slapen. Tot morgen.