Museumtocht

Zondag 6 februari 2005.

We hebben dit jaar een hele vroege carnaval en dus voorjaarsvakantie en natuurlijk kriebelt het weer en willen we een paar dagen weg.

We blijven in Nederland omdat onze schoondochter binnen nu en 4 weken zou moeten bevallen van een zoon/dochter en wij dan eindelijk oma en opa worden. We zijn het al van Sabientje, maar deze wordt met ons als roots. Laat duidelijk zijn dat Sabientje een schat is en zij altijd als ons kleinkind zal worden beschouwd.

auto vertellen en omdat ik goede ervaring heb met de geïntegreerde telefoon en het navigatiesysteem via een oordopje, heeft Mark voor mij iets bedacht om dat ook voor het gesproken woord in de auto te hebben. Mark is een techneut en repareert ook allerlei zaken, zodat ik een oude computer met een 19” scherm, printer, scanner, webcam en fax die ik buiten gebruik heb gesteld naar hem breng zodat hij er misschien nog iets van kan maken voor zijn zoon René.

de auto te verstaan wat de anderen zeggen. Door het omgevingsgeluid van de auto versta ik geen woord van wat anderen in de

We hebben met Elly en Gerard afgesproken, dat we maandagmiddag naar Stevensbeek komen en bij hen overnachten, zodat we dinsdag gezamenlijk naar Groningen rijden. Maar eerst moeten we nog iets nieuws uitproberen. Mark, de zoon van Gerard, heeft voor mij een systeem gemaakt om in

Vanwege de steeds weer terugkerende problemen met de vaste aansluiting voor email in de hotels en in het buitenland heb ik nu mijn laptop uitgerust met een WLAN. Dat staat voor Wireless Local Area Network ofwel draadloos lokaal netwerk. De hotels zijn tegenwoordig uitgerust met ADSL-verbinding en staan dus 24 uur per dag online. Wanneer je nu een code ophaalt en betaalt bij de balie heb je draadloos contact met internet. Datzelfde kan in het buitenland ook en je kan ook altijd wel terecht bij de internetcafe’s. Dat zeggen ze, maar dat zal moeten blijken, ik ga dit nu voor het eerst doen.

Gisteren, zaterdag, werd Anita wakker met kiespijn. Waarom op zaterdag en waarom net voor de vakantie. Even afgewacht wat het zou worden, maar nee, op zondag was het nog erger en we besluiten om maar een weekend tandarts te raadplegen, temeer daar onze reguliere medicijnman tot en met de carnaval de hort op was. In Drunen konden we terecht en na een kostbare behandeling met foto’s en al blijkt, dat Anita 2 flink ontstoken kieswortels heeft, duidelijk waarneembaar op de foto, waarvan de kiezen eigenlijk verwijderd zouden moeten worden. Maar mede vanwege de goede relatie met onze eigen tandarts vond Anita het wenselijk om een antibiotica kuur te nemen, die de ontsteking zou afremmen en dan over een week, wanneer wij terug zijn, onze tandarts te consulteren. We rijden nog naar de apotheek voor de kuur en hopen er verder maar het beste van.

En in Bergen waren we ook al eens. Daarvan herinneren we ons een ontzettend leuke markt van oude spullen, misschien een antiekmarkt, waar we toen oude bladmuziek hebben gekocht.

Groningen is een mooie stad en ze hebben een prachtig museum dat wij ooit bezocht hebben toen het net geopend was, 10 jaar geleden. Dat museum staat deels in het water en we kunnen ons nog goed herinneren, dat er destijds een enorme lekkage was en we de kelders niet konden bezoeken.

Eind vorig jaar hebben we gezamenlijk een museumjaarkaart aangeschaft. In combinatie met een paar vrije dagen en de “wenselijkheid” om in de buurt te blijven (ik moet de geboortekaartjes maken) viel het kwartje en rijden we naar Groningen voor 2 nachten in een hotel in het centrum en dan naar Bergen (NH) ook weer voor 2 nachten.

Home
Terug
Verder
Verder