Proloog.

Bergen (2)

Bergen

De Heenreis

Home
Lillehammer
Terug
Dag 3
Dag 2

We gaan naar Noorwegen en maken geen gebruik van de diverse ferries die vanuit Duitsland naar Denemarken, Zweden en Noorwegen varen maar we gaan over de weg via Duitsland, over Kopenhagen in Denemarken en dan via de tunnel en vervolgens brug naar Malmö in Zweden. Vervolgens via de westkust van Zweden, Helsingborg en Göteborg naar Oslo en dan naar Lillehammer, waar ons eerste officiële overnachtingsadres in Noorwegen is. Dat doen we in 3 dagen.

Gjende
Ålesund
Florø
Sandvika
Vrådal
Dag 14
De thuisreis
Bergen
De Thuisreis

Dag 15

Oslo

Stavanger

Van Oslo rijden we van Hamar en Lillehammer - bekend van schaatsen en olympische spelen - via het Gudbransdal naar het noorden en dan naar het westen via de Peer Gyntweg, (een bekend persoon van het toneelstuk van Henrik Insen). Dombås is ons doel.
Wij waren allen al eerder in Oslo gedurende een reis naar de Noordkaap en wat we wel weer willen zien is het Vigelands park. Een schitterend park met een levensverzameling van beeldhouwwerken van Gustav Vigeland, in één woord schitterend, we zullen daar zeker ruimte voor inlassen.
Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is een moderne stad aan een breed fjord. Flaneren kan je er in de Karl Johans Gate, tussen het Koninklijk paleis en het stationsplein. De havenwijk is sfeervol met veel terrasjes. De oude burcht Akershus en het raadhuis zijn alleszins de moeite van het bekijken waard.

 Met de groeten van Elly en Gerard en Anita en Wil 

Beitostølen
Verder

 

Verder

Noorwegen

 

Van daar uit rijden we langs de kust weer naar Oslo voor onze laatste overnachting in Noorwegen en rijden dan weer via Zweden en Denemarken en uiteraard Duitsland weer terug naar huis.

Voorts wordt later de site www.reklabo.nl bijgewerkt. Dat is echter veel werk en zal ik later via mijn huiscomputers regelen.

De emailverbinding vanuit het buitenland is weer hersteld zodat ik weer dagelijks mijn verslag kan sturen, jullie willen niet weten welk een moeite het gekost heeft met de provider uit te vinden waaraan die storing gelegen heeft, in ieder geval heb ik er een jaar uitgelegen.
Via de grillige kunstlijn gaan we naar Stavanger waar we 2 nachten verblijven en ook de Lysefjord zullen bevaren met een rondvaartboot.
Ook Bergen doen we aan, de tweede stad van het land, via het Hardangerfjord en we zullen waarschijnlijk met een treintje omhoog gaan naar Flöyen voor een uitzicht over de stad.
We gaan juist vanwege het fjordengebied, o.a. het Romdalsfjord, en we verblijven in Ålesund dat in 1904 totaal uitgebrand is en 10.000 mensen alles kwijt waren. Natuurlijk ook het bekende Geirangerfjord en verder naar overnachtingsplaats Videseter. Verder rijden we dan naar Vik I Sogn bij het Sognefjord.