Home
Terug
Verder
Verder

De oostduitse steden

Het was wel laat toen we de kamer in gingen, half elf en we hebben nog tot 12 uur zitten kijken naar Leonard Bernstein met de making of de West side story.

Het hotel is groot met grote kamers 6 x 6 meter met een ruime badkamer en 2 losstaande bedden. We hebben ze direct tegen elkaar aangeschoven. We houden het hier wel een week uit.

waarbij de spiegel uit het huis sprong. Hij hing er nog aan maar ik had niet de tegenwoordigheid van geest om het raam open te draaien en de spiegel binnen te halen, zodat we hem verloren en dus vleugellam waren.

Herfstvakantie 2005.
We hadden toen al geconstateerd dat het prachtige steden betreft maar dat er nog veel gerestaureerd moest worden. Zo lag de beroemde Dom in Dresden nog grotendeels in stukken op het bouwterrein, maar die moet nu gereed zijn, maar daar gaan we niet heen, het is te ver uit de route.
Ik heb wel een foto van de gerenoveerde Dom maar die is van internet geplukt.
Wij moesten echter een dag eerder terug naar huis en moesten Dresden dus overslaan, jammer, want juist dezer dagen werd de gerestaureerde Frauenkirche opnieuw geopend voor het publiek.
Na de lunch in een Autohof in Geseke neem ik het stuur over. Maar na enige kilometers krijgen we te maken met de zoveelste wegversmalling.

Deze keer en toch veelal in Duitsland wordt de wegversmalling door losstaande borden afgebakend. Omdat deze niet altijd in lijn staan kon het ook gebeuren dat ik bij het inhalen van een vrachtwagen, waarbij de ruimte ook niet al te groot is, net een bord raakte met de uiterste buitenkant van de linker spiegel,

Later in het hotel in Jena zou blijken, dat Kras voor de Nederlandse toeristen die per eigen vervoer een weekje in het oosten van Duitsland verblijven, dagtochten organiseert, waaronder naar Dresden.
We vertrekken al vroeg vanuit Waalwijk en zitten om 9 uur al aan de koffie bij Elly. De auto moet nog ingepakt worden en om kwart over tien vertrekt het span richting Duitsland. Het is een beetje ingewikkeld om langs de grote steden van het Ruhrgebiet te komen maar met gezamenlijke inspanning lukt dat goed en rijden we voor een week richting Jena naar het door Elly geboekte hotel.
15 oktober
Zoals gewoonlijk hebben we met Elly en Gerard afgesproken om gezamenlijk een paar dagen op reis te gaan. Ditmaal gaan we naar het voormalige oost Duitsland om te kijken naar de interessante steden zoals Leipzig, Weimar, Jena, Erfurt en Naunburg. We waren hier al in 2001 toen we met een reisgezelschap de ”Ronde van Duitsland” deden.
We stopten bij een Raststätte, waar we toevallig langskwamen en Elly schakelde onmiddellijk de alarmcentrale van de lease-auto in en regelde binnen een uur hulp. Maar die had geen spiegel in zijn zak, dus de auto moest op de vrachtwagen en Elly ging mee naar de werkplaats, zo’n 50 km verderop.

Wij hebben met zijn drieën ruim 3 uur zitten wachten in de Raststätte waar het gelukkig droog en warm was en waar drankjes voorhanden waren.

Als Elly terugkomt gaan we direct verder en komen eerst om 8:30 uur ’s avonds in het hotel aan. We hadden onze verlate komst wel telefonisch aangemeld en konden direct door naar het restaurant waar we een prima maal voorgeschoteld kregen.