Home
Terug
Verder

 

 

 

 

OOSTENRIJK 2006

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 juli 2006. 

 

 

Op het drukste moment van het jaar en op de warmste dag van het jaar gaan we met de nieuwe Citroën C5 van Elly op weg naar Oostenrijk.

 

 

We moeten zowat 800 km rijden en daarom vertrekken we morgen, zondag, heel vroeg en verwachten dan dat we zonder problemen zoals files tegen de avond op de plaats van bestemming zijn, Sankt Anton am Arlberg, waar we 3 nachten zullen blijven.

 

 

 

Zondag 23 juli 2006.

 

Om 7 uur moeten we er uit, de rommel opruimen, provisorisch ontbijten, een kop koffie, de auto inladen en vertrekken maar.

 

 

We rijden om 8:40 uur weg en het navigatiesysteem geeft Bludenz aan. Dat is zo’n 750 km en die route zullen we voorlopig maar volgen. Al om 9:15 uur passeren we de grens naar Duitsland bij Venlo en Elly rijdt als eerste naar Raststätte Mosel-West voor een kopje koffie en de aanpalende sanitaire stop.

 

 

Het is niet druk op de weg dus we rijden met een gematigde snelheid van zo’n 130 km snel een eind weg.

 

We weten natuurlijk wel dat Nederland een sleurwagenland is, maar zoveel caravans tegelijkertijd op de snelweg hadden we niet verwacht, door de week rijen vrachtauto’s op de eerste baan en nu dan op zondag caravans en campers.

 

Het tweede stuk rijden we naar de lunch in Autohof Karlsdorf bij Bruchsal, een bekende uitspanning voor ons. We arriveren er om 13:00 uur en we gebruiken daar een lichte lunch, waarbij Gerard zich onderscheidt door weer eens wat anders te nemen dan Goulash- of kippensoep. Hij stort zich op een Bratwurst met kerriesaus. Het blijkt zó heet

 

te zijn, dat hij de in stukjes gesneden bratwurst uit de kerriesaus moest vissen en kuisen voordat hij ze tot zich kon nemen. Gelukkig hadden we ook een glaasje melk besteld en dan krijg je hier een halve liter. Daar had hij gelukkig genoeg aan.

 

 

 

 

 

 

We moesten bellen naar het hotel wanneer we later dan 18:00 uur zouden aankomen en dat deed Elly, waarbij zij te verstaan kreeg dat we beter over de Arlbergpas konden rijden - dat was het kortste - dan omrijden over de grote weg. Dit in verband met het mooie weer.
Om 14:00 uur rijden we weer verder en na wat oponthoud vanwege herstelwerkzaamheden aan de wegen van alles bij elkaar maximaal één uur belanden we om 16:30 uur bij Raststätte Wunnenstein-West in Dettingen/Iller voor een drankje en een kleine rustpause. Een half uurtje later vertrekken we weer voor het laatste stukje naar St. Anton am Arlberg en als we Oostenrijk naderen, doemen de bergen aan de horizon op.

 

 

Als we een uurtje later de pas oprijden regent het en is het 22 graden, zo snel kan dat in Oostenrijk veranderen. We komen in ons hotel aan om 18:45 uur. We hadden 784 km gereden in 8 uur en 1 minuut met een gemiddelde snelheid van 97 km.

 

 

Elly had last van vuil in één van haar contactlenzen en dat moest opgelost worden. Ze dacht dat de lens weer goed op zijn plaats zat, maar ze had hem doorgespoeld. Gelukkig had ze reserve bij zich. Die waren weliswaar anders van kleur; nu ziet ze alles blauw en groen, moet kunnen.

 

 

Als we de kamers toegewezen krijgen blijken we prima onderkomens te hebben in een praktisch leeg hotel. De kamers zijn ruim bemeten met een zitje en een bureau waar de TV op staat en ruimte zat is voor mijn laptop die direct al op het draadloze netwerk van het hotel staat aangesloten. We hebben de auto uitgepakt en de koffers naar de kamers gebracht en zijn toen om 8 uur eerst maar even gaan eten in het restaurant van het hotel. Schnitzel en kipfilet staat op het menu en we hebben ieder maar iets van zijn of haar gading genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder

 

 

 

Het was al weer laat toen we in de bar aan de koffie zaten en hebben om 10:30 de dag afgesloten. De TV had satelliet verbinding, dus we konden ook nog even in het Nederlands naar een programma van de EO kijken.

We zitten vrij hoog en de nacht is alweer wat fris dus we konden goed slapen.

Tot morgen.