De toeristische weg loopt van Würzburg naar Füssen en de route is ongeveer 366 km lang. Wij hebben 2 hotels geboekt langs de route, één in het noorden en één in het zuiden. We beginnen in het zuiden. Dat is het verste weg en de eerste dag zijn we altijd fris en kunnen we de ca 800 km wel aan naar Peiting en logeren we in Alpenhotel Pfaffenwinkel, ca 50 km van de Zugspitze. We verblijven daar 3 nachten.

Elly en Gerard slapen een paar dagen zelfs onder satijnen dekbedden. We gaan ons even ”thuisvoelen” met een drankje, want dat hebben we vandaag verdiend.

We besluiten in het restaurant van het hotel te gaan eten. De eigenaar van het hotel bezit ook nog een ander hotel, maar is geen restaurantman. Hij is geheel alleen en runt alleen de hotels. Het restaurant heeft hij verpacht aan een topkok.

Het eten is dan ook geweldig, alleen Gerard had blijkbaar een verkeerd menu gekozen, want hij was zeker niet enthousiast. Vergelijkbaar met onze dagen in Haarlem met de carnavalsvakantie is dit grote klasse voor minder geld.

We houden het hier wel vol een paar dagen. Voor een wandelingetje was het inmiddels te koud geworden. We hebben nog wat gekletst op de kamer en zijn toen maar gaan slapen. Het was blijkbaar toch vermoeiend geweest.

oponthoud zorgde. Maar het verkeer stroomde overal door en dat is belangrijk. We hebben nergens in de file gestaan.

Na aankomst inchecken. Een prachtig hotel met schitterende kamers. Groot, ruime bedden, een zitje, een bureau, kasten, TV. Een prachtige grote badkamer met toilet.

Om 2 uur stoppen we voor een lunch bij een Autohof in Kirchheim. We waren daar als eens eerder geweest al werd dat door Gerard betwist. We zullen thuis nakijken bij welke gelegenheid we daar waren, want zelfs Gerard met zijn gigantische geheugen kon het niet thuis brengen. Na de lunch rijdt Elly weer het laatste stuk via Ulm, Memmingen, Landsberg en het laatste stukje naar Peiting al over de Romantische Strasze, waar we om kwart over 5 uur aankomen. Het regent licht en het is slechts 3 graden. We hebben overal goed kunnen doorrijden. Er waren wel een flink aantal stukken weg die vernieuwd werden en dus voor

We rijden over de A73 en de A67 naar Venlo waar we voor de grens de tank bijvullen en vervolgen de weg dan in Duitsland op de A61 via Köln naar Koblenz. Om 9:30 uur is het droog en de temperatuur is opgelopen naar 7 graden. Om elf uur landen we voor een koffie aan bij raststätte Mosel-West en gaan dan weer snel door via Karlsruhe naar Stuttgart.

Wij vertrekken zaterdag vanuit Waalwijk om 7 uur, zijn dan om 8 uur in Stevensbeek en we gaan om 8:45 uur rijden. Elly heeft de route in drieën gedeeld wat afstand betreft en zij neemt het eerste stuk onderhanden. Zij had de route 3 weken geleden voor haar werk ook al eens gereden. Ze wist dus waar er aan de weg gewerkt werd en waar daardoor ook de opstoppingen waren. Het is Koninginnedag en de verwachte drukte op de Nederlandse wegen viel erg mee, ik kon zelfs in 3 kwartier naar Stevensbeek rijden. Het was koud geweest vannacht en nu regende het een beetje en het is nu 5 graden.

camera is in topconditie. Alle ingrediënten voor een gezellige vakantie. Als het weer nu ook nog meezit en daar ziet het wel naar uit, dan kan deze week niet meer stuk.

Elly heeft natuurlijk alles weer zoals gewoonlijk voortreffelijk geregeld en Gerard heeft zich inmiddels verdiept in de bezienswaardigheden langs de route. Anita heeft voor iedere dag weer een frisse outfit ingepakt en mijn

Dan verkassen we naar Bad Mergentheim en dat is ca 50 km van Würzburg en daar verblijven we in Hotel Central gedurende 4 nachten.

De terugtocht is dan zo’n 200 km korter dan de heenreis. Als alles goed gaat zijn we zaterdag 6 mei weer op honk.

Verder
Romantische Strasze
Verder
Home
Terug
 
Aangezien we maar een week hebben, deze voorjaarsvakantie, blijven we in de buurt en gaan nu naar Duitsland om de Romantische Strasze te rijden.
29 april 2006.